Ervaringen van cliënten

Ervaringen met Haptotherapie

Myrthe (2018);
Ik ben bij Voelkracht terecht gekomen omdat mijn belevingswereld en handelingsruimte steeds meer door mijn hoofd bepaald werden. Ondanks dat ik voelde dat dit een ongewenste richting was, lukte het mij niet om het gevoel toe te laten en ontspanning te vinden. Mariëlle heeft mij geholpen om mezelf en mijn welzijn centraal te stellen, en een basis te leggen om weer regie op mijn leven te krijgen. Dit is een persoonlijk proces waarbij verandering bij jezelf ligt. Inzichten werden gecreëerd door mijn waarden bloot te leggen, en te voelen hoe toepassing van deze waarden in praktijksituaties leidt tot het maken van andere keuzes. Deze inzichten helpen mijn grenzen (ook op lange termijn) te bewaken.

-Suzan (2018);
Door slapeloosheid, oneindige cirkeltjes in mijn hoofd, continue een bonzend hart en een gevoel alsof iemand mijn keel dichtkneep kwam ik bij de praktijk van Mariëlle terecht. Hier werd ik ontvangen door een betrokken en open vrouw die me middels de fysieke oefeningen op de bank heeft laten voelen waar mijn grenzen liggen. Die me hebben laten inzien en begrijpen op welke manier ik de sleutel tot diep weggestopte emoties kan vinden én hoe ik de oorzaak kan achterhalen van deze emoties. Mariëlle gaf me handvatten om rust en ruimte in mijn leven te creëren, waardoor ik nu echt kan genieten van de dingen waar je van hoort te genieten én nog belangrijker.. van mijn rust.

Christa (2017);
Haptotherapie heeft me geholpen om meer bewust te zijn van mijn gedrag. Ik heb een wat afwachtende houding t.o.v. anderen en gaf vaak anderen de leiding. Haptotherapie liet me deze momenten beleven. Dit gaf me de bewustwording van mijn gedrag op de cruciale momenten. Het heeft me geleerd dat ik altijd zelf de keuze heb wat ik doe en dat ik ook zelf initiatief kan nemen. Het hielp me het meest om zelf met de ‘handvatten’ die je uit de sessies mee neemt te oefenen.

Ik kwam bij Mariëlle omdat ik niet goed meer kon omgaan met dit patroon en me geen raad mee wist hoe ik het aan moest pakken. Je kunt dingen wel rationaliseren maar als dat niet helpt raad ik haptotherapie zeker aan, vooral omdat je op je gevoel wordt getriggerd en dat onthoud je beter. Daarnaast is Mariëlle altijd begripvol en voelde ik me op mijn gemak om mezelf te zijn.

– Sanne(2017);
Doordat mijn gedachten vaak de overhand hebben, voelde ik me beperkt in mijn vrijheid om mezelf te laten zien.

Met name de fysieke oefeningen op de bank en de aanraking hebben me geholpen om de ruimte te kunnen nemen om mijn gevoelens te delen. Door dit te oefenen heb ik geleerd de signalen van mijn lijf eerder te herkennen. Nu kan ik hier naar handelen door me te uiten of er voor te kiezen de gevoelens en gedachten te laten zijn en (even) niks mee te doen. Tijdens een van de oefeningen werd ik enorm verrast door het zó eenvoudige inzicht, dat als ik graag gezien wil worden, ik mezelf zichtbaar zal moeten maken.

-Brigitte(2016);
Door de behandeling ben ik bewuster geworden van wat ik voel en wat dat met me doet. Het kostte tijd om patronen te doorbreken en (anders) te reageren. Wat haptotherapie me gebracht heeft? Bewuster voelen dat ik er helemaal ben en te voelen waar mijn grens ligt. Door letterlijk in beweging te komen kan ik nu mijn spanning (in voor mij moeilijke  situaties) doorbreken en verminderen. Ook heeft het mij geholpen meer ruimte in te nemen door van binnenuit ruimte te voelen. In plaats van te ‘verdwijnen in mijzelf’ kan ik mezelf steeds meer zichtbaar maken in het contact met anderen.

-Sylvia (2016);
Door de haptotherapie merk ik nu iedere dag dat ik dichter bij mezelf sta, me meer bewust ben van waar ik behoefte aan heb, en daar ook invulling aan kan geven. Ik neem meer ruimte voor mezelf en dat wordt door mijn omgeving nog geaccepteerd ook! Ik weet nu dat ik er óók mag zijn. Het gevoel van in contact staan met mezelf is fantastisch. Contacten met anderen zijn verdiept en dat maakt me blij. Ik heb meer zelfvertrouwen, durf mezelf meer te laten zien en meer ruimte in te nemen, dat is wat Mariëlle in een paar sessies al bij mij voor elkaar heeft gekregen. Ik kan het iedereen aanraden.

Haptotherapie voor kind en ouder

-Pieter (8) en zijn ouders(2017);
We voelden ons door Mariëlle gezien en gesteund. De problemen waar we tegen aanliepen met Pieter kwamen ook in het spel/oefening naar voren. Daar leerden wij als ouders anders naar te kijken zodat we Pieter beter konden volgen en begrijpen. Wij zijn duidelijker geworden in wat we zeggen. Pieter zelf vertelt nu beter wat hij wil en niet wil, ’t heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven.

Opvoedingsondersteuning d.m.v Video Interactie Begeleiding

-Irene, moeder en pleegmoeder (2016);
Het maken van video-opnames van mijzelf en mijn gezin vond ik in eerste instantie niet echt een fijn plan. Maar toen ik hoorde en zag bij het terugkijken van de opnames wat Mariëlle daaruit kon halen gaf me dat juist energie. Ik heb gezien wat goed gaat en wat werkt naar de kinderen toe. In tweede instantie kon ik ook zien dat ik in mijn manier van leiding geven niet duidelijk overkwam en dat de kinderen daar ‘gebruik’ van maakten. Daar ben ik mee aan de slag gegaan waardoor er meer positieve aandacht voor elkaar en meer rust in huis is gekomen.