Haptotherapie volwassenen

In het dagelijks leven word je continue geraakt en bewogen door wat je meemaakt. Dit gebeurt in wisselwerking tussen jouzelf en de wereld om je heen.
Sta jij jezelf toe, te voelen wat iets met je doet of voor je betekent? Ben je je bewust van de signalen die je lichaam je geeft? En kun je dan overbrengen wat goed is voor jou op dat moment?

Gedachten en ratio staan vaak voorop en overschaduwen je gevoel of intuïtie. Je lichaam spreekt zijn eigen taal, het maakt je iets duidelijk. Leer je de taal te verstaan, dan wordt het makkelijker om keuzes te maken en je grenzen aan te geven.  De therapie is een bewustwordingsproces, waarbij je je voel-kracht verstevigt en de verbinding tussen voelen en denken in balans brengt.

Door omstandigheden of traumatische gebeurtenissen in je leven, groot of klein, kan het zijn dat je gevoel juist géén vertrouwde plek meer is. Je hebt je er onbewust voor afgesloten om niet overweldigd te raken door de hoeveelheid die je voelt. In kleine stappen opnieuw verbinding maken met jouw emoties en behoeften, zet beweging en ontwikkeling in gang.

Voor wie

  • wil leren anders om te gaan met stress, prikkels en spanning
  • zijn emoties (meer) wil kunnen uiten of verwerken
  • op tijd zijn grenzen wil aangeven
  • meer zelfvertrouwen wil krijgen
  • van overbelasting (burn-out) naar gezonde belasting wil gaan
  • wil leren omgaan met hoogsensitiviteit
  • in relaties met anderen (bij) zichzelf wil blijven
  • negatieve jeugdervaringen een plek wil geven
  • terugkerende lichamelijke klachten wil kunnen duiden en verminderen
  • meer wil vertrouwen op gevoel en intuïtie
  • zijn (toekomst)mogelijkheden wil verkennen en uitbreiden

Hoe
Door
middel van ervaringsoefeningen en aanraking (op je rug/benen) kun je je krachten en belemmeringen ontdekken.
Tijdens de eerste drie afspraken maak je kennis met de drie middelen van de haptotherapie; het gesprek, de aanraking en de positiebepaling. Dit is een bewustwordingsproces. De doelen waar je aan wilt werken worden duidelijk en aan de hand daarvan wordt het behandelplan opgesteld door de therapeut.
De sessies daarna zijn gericht op het ontdekken en trainen van je nieuwe vaardigheden.

Uitgangspunt van de haptonomie is dat mensen altijd in contact zijn met anderen en van elkaar leren.
Enerzijds wil een mens zich van de ander onderscheiden (ik en jij), anderzijds wil hij zich verbinden met zijn leefomgeving. In dat uitdagende speelveld van contact beweegt ieder van ons zich dagelijks.

Het doel van de haptonomische ontmoeting is dat jij weer in je kracht komt te staan in contact met de mensen om je heen.

Wil je zeker weten of je met jouw vraag bij mij aan het goede adres bent? Je bent welkom voor een kosteloos oriënterend gesprek van 15 minuten.

Tarief
een afspraak van 60 minuten is € 80.
Haptotherapie wordt in de aanvullende verzekering (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Kijk voor de vergoedingen op de website van je zorgverzekering.

Als haptotherapeut ben ik geregistreerd bij de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Alsmede bij de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.