Haptotherapie

In het dagelijks leven wordt je continue geraakt en bewogen door wat je meemaakt. Dit gebeurd in wisselwerking tussen jouzelf en de wereld om je heen.
Sta jij jezelf toe te voelen wat iets met je doet of voor je betekent? Ben je je bewust van de signalen die je lichaam je geeft? En kun je dan overbrengen wat goed is voor jou op dat moment?

Je lichaam spreekt zijn eigen taal, het maakt je iets duidelijk. Leer je de taal te verstaan dan wordt het makkelijker om keuzes te maken en je grenzen aan te geven. Gedachten en ratio staan vaak voorop en overschaduwen je gevoel of intuïtie. De therapie is een bewustwordingsproces waarbij je de voel-kracht vergroot en de verbinding tussen voelen en denken in balans brengt.

Door omstandigheden of traumatische gebeurtenissen in je leven, groot of klein, kan het zijn dat je gevoel juist geen betrouwbare plek meer is om te zijn. Je sluit je ervoor af. Opnieuw verbinding maken met je emoties en behoeften, zet dan juist beweging en ontwikkeling in gang.

Voor wie

  • wil leren om te gaan met stress, prikkels en spanning
  • zijn emoties (meer) wil kunnen uiten of verwerken
  • op tijd zijn grenzen wil aangeven
  • meer zelfvertrouwen wil krijgen
  • van overbelasting (burn-out) naar gezonde spanning wil gaan
  • in relaties met anderen (bij) zichzelf wil blijven
  • negatieve jeugdervaringen een plek wil geven
  • weer in (innerlijke) beweging wil komen
  • meer wil vertrouwen op zijn gevoel en intuïtie
  • zijn (toekomst)mogelijkheden wil verkennen en uitbreiden

Wil je zeker weten of je met jouw vraag bij mij aan het goede adres bent? Je bent welkom voor een kosteloos oriënterend gesprek van 20 minuten.

Hoe
Door
middel van ervaringsoefeningen en aanraking (op je rug) kun je je krachten en belemmeringen ontdekken. Alsook de signalen die je lichaam geeft en ontdekken wat die signalen je zeggen.
Vervolgens ga je ervaren en leren hoe je op een andere manier met situaties om kan gaan.  Op een manier die bij jóu past. Zo kun je weer gaan voelen wat goed is voor jou en welke keuzes daarbij horen.

Tijdens de intake, die uit drie afspraken bestaat, stel je vast aan welke doelen je wilt werken. Je kunt kennismaken met de drie middelen van de haptotherapie, namelijk; het gesprek, de aanraking en de positiebepaling. Vanuit die ervaringen kun je bepalen of de haptotherapie bij je past en vervolgafspraken maken voor behandeling.

Uitgangspunt van de haptonomie is dat mensen altijd in contact zijn met anderen en van elkaar leren. Enerzijds wil een mens zich van de ander onderscheiden (ik en jij), anderzijds wil hij zich verbinden met zijn leefomgeving. In dat uitdagende speelveld van contact beweegt ieder van ons zich dagelijks.
Het doel van de haptonomische ontmoeting is dat jij weer in je kracht komt te staan in contact met de mensen om je heen.

Het tarief  voor een afspraak van 60 minuten is € 75
Haptotherapie wordt in de aanvullende verzekering (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Kijk voor de vergoedingen op de website van je zorgverzekering.
Als haptotherapeut ben ik geregistreerd bij de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Alsmede bij de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.