Wie ben ik en wat is Voelkracht?

Voelkracht staat voor de kracht van je gevoel, de innerlijke gids die je laat weten waar je goed in bent en welke richting je gaat. Voelkracht staat ook voor het voelen van levenskracht, de vitale kracht die in ieder mens aanwezig is.

Hallo, ik ben Mariëlle Bijker.
Een vraag die me fascineert en drijft als therapeut is, hoe kun je jeZélf worden?
Op mijn eigen pad ontdekte ik door haptonomie en yoga hoe ik mijn innerlijke stem meer kon laten spreken. Door mijn beleving en emoties bewust te voelen en serieus te nemen, leerde ik mezelf beter kennen. Daarmee ook mijn grenzen, wat in deze tijd van zoveel mogelijkheden en prikkels heel handig is.
Het ontwikkelen van ‘Voelkracht’ gaf mij focus op wat er al is, niet op wat ik zou moeten veranderen.
Mijn motto; Geef gevoel de vrijheid en er ontstaat ruimte. Ruimte voor beweging en ontwikkeling.
Voelkracht is ontstaan om dat wat mij inspireert, ook weer door te geven.

De 4-jarige opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.
Daarnaast heb ik jaren gewerkt in de pedagogiek, de pleegzorg en het welzijnswerk. Ik heb daar gezien hoe belangrijk de eerste levensjaren van een mens zijn aangaande de invloed van oprechte aandacht, lichamelijke geborgenheid en aanraking.
Van belang vind ik het om te kijken naar de mens als geheel (lichaam en geest), als ook naar de mens in de context van het gezin waar hij opgroeit/opgegroeid is. Met alle aandacht voor het proces van ‘te worden wie je bent’. Als therapeut mag ik een stukje met je meelopen in dat proces.

Ik ben aangesloten bij de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, onder nummer 8343.
Ook ben ik geregistreerd in het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (nr. 461010030) en aangesloten bij de AIT, Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling.

De portretfoto is gemaakt door Nico Vromans;  www.nicovromans.nl