Wie ben ik

Voelkracht staat voor de kracht van je gevoel.
De innerlijke gids die je laat weten waar je goed in bent en welke richting je gaat.
Voelkracht staat ook voor het voelen van levenskracht,
de vitale kracht die in ieder mens aanwezig is.

Hallo, ik ben Mariëlle Bijker.
Ik heb me altijd afgevraagd; Hoe doe je dat nou; jeZélf worden?
In mijn geval stond onzekerheid en ‘drang om de wereld te verbeteren’, lange tijd op de voorgrond. Daardoor kon ik nauwelijks contact maken met wat ik nog meer in huis had.
Op mijn pad om dichter bij mezelf te komen, werd ik geholpen door yoga en haptonomie. Ik stond vaker even stil en keerde mijn aandacht naar binnen, míjn beleving van situaties en de emoties die daar bij hoorden, leerde ik beter voelen en serieus nemen. Deze informatie was nodig om betere keuzes te kunnen maken voor mezelf. Het ontwikkelen van voelkracht, gaf mij de focus op wat er al is, niet op wat ik zou moeten veranderen. Daar waar ik altijd hard werkte om dingen te bereiken, kwam er nu meer acceptatie en aanvaarding, een verademing kan ik wel zeggen.
“Geef je gevoel de ruimte en maak contact met je zee aan mogelijkheden,” werd mijn motto.

De 4-jarige post HBO opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.
Daarvoor heb ik opleiding en jaren werkervaring opgedaan in de (ortho)pedagogiek, Pleegzorg, de kinderopvang en het welzijnswerk. Ik heb gezien hoe belangrijk de eerste levensjaren van een mens zijn aangaande de invloed van oprechte aandacht, lichamelijke geborgenheid en aanraking. In mijn werk kon ik mijn expertise over hechting en verbinding tot uiting laten komen in de Video Interactie Begeleiding en de Sherborne Samenspel.
Eind 2019 heb ik de training Mindfulness (MBSR) gedaan en geef nu de training in Eindhoven (zie Mudita-academie). Ik heb de Mindfulness omarmt omdat het zo prachtig eenvoudig is, de basis voor iedereen die (bewust) wil leven en genieten van wat er al is.

Mijn uitgangspunt in de begeleiding is de mens als geheel (lichaam, geest en ziel). Alsook de mens in de context van het gezin waarin hij opgroeit / opgegroeid is. Daarom werk ik graag met ouders en kinderen, want dat is, het begin.
Ik woon samen met mijn partner en hij is vader van een dochter. Zelf heb ik geen kinderen, dat is een bewuste keuze, (wil je weten waarom dan mag je me dat tijdens de ontmoeting zeker vragen). Het doet niets af aan dat ik enorm geniet van kinderen, hun eerlijkheid, onbevangenheid, flexibiliteit en hoe gevat en grappig ze vaak zijn.

Om mij heen en in de praktijk zie ik hoe mensen worstelen met het aangeven van grenzen en moeite hebben met emoties (en de emoties van hun kinderen). Een vraag die daar voor mij uit voortkomt is; Hoe kun je goed voor jezelf zorgen in deze wereld vol prikkels en verwachtingen?
Bij Voelkracht kun je leren hoe jíj daar mee om wil gaan. Ik sluit aan bij jou en neem mijn rugzak met voelkracht mee om je nieuwe ervaringen aan te bieden, in verbinding met jezelf en de ander.

Ik ben aangesloten bij de NFG, Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, onder nummer 8343.
Ook ben ik geregistreerd in het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (nr. 461010030) en aangesloten bij de AIT, Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling.

De portretfoto is gemaakt door Jerry Smith